dinsdag 6 mei 2014

Recensie

Grieks restaurant ‘Bij Tasos’, Asperen.
Afgelopen maart heb ik, samen met mijn gezin, bij het Griekse restaurant ‘Bij Tasos’ in Asperen gegeten. Het restaurant bevindt zich op de kruising van twee dorpsstraatjes, in het oude deel van Asperen. Het gebouw was eerder ook een restaurant dat niet de Griekse, maar de Franse keuken serveerde. Toen ik hier at, was het restaurant amper een week geopend, maar de eigenaar deed blijkbaar goede zaken, want het gebouw was al rond de klok van zes bijna volledig gevuld met mensen. Er was blijkbaar wel animo voor wat vernieuwing in het nogal kleine Asperen. Ik geef u een impressie van het enige restaurant in Asperen.

Eenmaal binnengekomen viel mij meteen de aankleding op. De muren waren fraai beschilderd, met portretten erbij van enkele Griekse bekendheden. Ook stonden er klassiek-Griekse zuilen, die ervoor zorgden dat het gebouw wat meer aangekleed aanvoelde. Het leek voor mij meteen alsof ik in Griekenland was, en dat gevoel werd alleen maar versterkt toen de Griekse eigenaar ons toestormde om ons de hand te drukken en een tafel aan te wijzen.

We gingen zitten, wachtend op de menukaart. Alleen, er was nog geen menukaart. Ze waren, zo zei de serveerster, net begonnen en serveerden alleen nog maar een grote schaal met allerlei soorten Grieks vlees, zoals biftecki, souvlaki, en ander typisch Grieks vlees dat je in elk restaurant tegen kon komen. Nouja, vooruit dan maar. Mogen we dan wel ons drinken zelf uitkiezen? Ja natuurlijk. Enigszins teleurgesteld, maar vooral benieuwd wachten we met een cola en een sinas op onze vleesschotel. Het restaurant voelt nog steeds gezellig en knus aan.

Als dan ons eten arriveert, vertelt de eigenaar zelf vriendelijk wat er op de schotel te vinden is. Het is een grote schotel in het midden van de tafel, waarvan je kan pakken wat je wil. Daarbij was Grieks brood met tzatziki, friet en een Griekse salade. Het vlees smaakte mij over het algemeen goed, het was lekker gekruid en goed gaar. Alleen de souvlaki smaakte opvallend minder. Veel originaliteit straalde er niet vanaf, maar dat mogen we voor lief nemen bij een nieuw restaurant. De salade die erbij was geserveerd smaakte wat mij betreft het beste van alles. Het was een combinatie van Griekse olijven, feta en tomaten waarover een verrukkelijke, zelfgemaakte dressing was gegoten. De tzatziki smaakte wel Grieks, maar was verder niets bijzonders.

De borden en schotels werden opgehaald, en even later kwam  ons dessert, dat overigens ook voor ons werd gekozen. Het waren twee bolletjes Griekse yoghurt met honing erover gegoten. Een goede combinatie, zeg ik uit ervaring, maar weer weinig originaliteit. De yoghurt leek mij meer een restproduct van de tzatziki. Er werd ons nog vriendelijk een kop koffie aangeboden, die wij ook weer vriendelijk afwezen. Bij het afrekenen viel de prijs ontzettend mee. Zes personen hebben zoveel vlees en patat gegeten als ze opkonden voor slechts 43,50 euro inclusief frisdrank en wijn. Misschien is dat wel het grootste pluspunt van dit restaurant geweest. We vertrokken weer, met als afsluiting nog een pepermuntje in onze mond.



Al met al is ‘Bij Tasos’ een eetgelegenheid waar je voor weinig geld een prima maaltijd geserveerd krijgt.
Al is de kwaliteit van het eten niet geweldig, de aankleding, sfeer en service maken een hoop goed. Voor het eten dan ook een kleine 6,0. Er is vrij weinig keuze, maar dat zal waarschijnlijk vrij snel al verbeteren.
Ik hoop dat er ook originele gerechten op het menu komen, zodat dit restaurant zich onderscheidt van anderen. Nu is er weinig goeds te zeggen over originaliteit: 5,0.
De aankleding is leuk gedaan, een geeft een echte Griekse sfeer: 8,5.
De bediening zou ik een 8.0 geven, want het was vrij snel, zelfs in de eerste week met een tjokvolle zaal.
Het beste was toch wel de prijs. Slechts rond de 7 euro p.p. inclusief drankjes en dessert kom je nergens anders tegen. Dit verdient wat mij betreft een 9,0.

Totaalcijfer: 7,3