dinsdag 28 mei 2013

Ingezonden brief - Tekst 2


In deze brief geef ik een reactie op de tekst ‘Wij willen les van slimme en coole leraren, niet van ‘zesjes’. Geschreven op 24 mei 2012 door Casper Horsch. Ik ben het niet eens met zijn standpunt over de vervanging van leraren in het onderwijs. Citaat: ‘Het streven moet niet zijn om mensen aan te trekken die voor een paar euro’s extra in de maand wel voor de klas willen zitten, maar om academici aan te trekken die het niet alleen voor die eurootjes doen, maar ook voor de waardering, uitdaging en maatschappelijke relevantie van hun baan. Het zijn deze gemotiveerde hoogopgeleiden die kinderen goede scholing kunnen bieden’.
In dit stuk tekst suggereert de auteur dat wij in Nederland hoogopgeleiden zouden moeten inzetten als leraren. Ik vind dat men hoogopgeleiden veel beter zou kunnen inzetten bij beroepen die hoogopgeleide mensen vereisen. Iemand kan namelijk een prima leraar worden wanneer hij de havo en de pabo heeft afgerond. Wat er echt aangepakt moet worden, is deze pabo-opleiding. Deze moet van hoge kwaliteit zijn, en er moeten hogere eisen worden gesteld aan het opleidingsniveau. Dan zal elke afgestudeerde leraar genoeg kwaliteiten bezitten om aan de basisvaardigheden en menig leraar zal meer kwaliteiten bezitten.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt de tekst goed kort gehouden, zoals in de opdracht stond. Voor het citaat kun je het woord citaat misschien beter vervangen door bijvoorbeeld: Hij schreef, of iets dergelijks. De tekst is niet in alinea's ingedeeld, maar bij zo'n korte tekst hoeft dat ook niet. Wat bedoel je eigenlijk met er moeten hogere eisen worden gesteld aan het opleidingsniveau. je mening is duidelijk, dus dat is goed. Uiteindelijk een prima ingezonden brief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een goede tekst. Het is kort maar krachtig. het is jammer dat je er geen titel bij hebt gezet. Maar dat is niet heel erg. De beginzin is goed, maar niet erg aansprekend om verder te gaan lezen. Met het citaat had je het misschien ook net iets anders kunnen doen, in plaats van "Citaat: "......."". Dat had je misschien iets beter kunnen verwoorden. Verder heb je een duidelijk antwoord gegeven met wat jij vindt dat er moet gebeuren en heb je dat ook goed onderbouwd. De lay-out is ook wel goed want je hebt de tekst in twee delen verdeeld, waardoor het niet één grote lap tekst is. Het was een goede brief met een duidelijke mening.

    BeantwoordenVerwijderen